Waarom veel mensen voor een flexlease kiezen

Flexibel leasen kan voor veel mensen een grote verbetering in hun leven betekenen. Niet alleen kunnen ze zo veel geld besparen op hun maandelijkse betalingen, maar ook de flexibiliteit van het leasecontract staat met stip op nummer één. In deze blog zullen we je meer vertellen over de voordelen van flexibel leasen en waarom veel mensen ervoor kiezen.

Wat is een flexlease?

Een flexlease is een leasevorm waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van een auto. In tegenstelling tot een traditional lease, biedt een flexlease veel meer vrijheid en flexibility. Je bent niet vastgebonden aan één type auto of merk en je kunt de looptijd en kilometrage naar eigen behoefte invullen. Daarnaast hoef je bij een flexlease geen boete te betalen als je de auto vroegtijdig wilt inleveren.

De voordelen van een flexlease

Flexlease is een populaire vorm van lease waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Dit kan voordelig zijn omdat je dan weet wat je uitgaven per maand zijn. Ook heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een auto met een hogere catalogusprijs te leasen dan wanneer je een traditionele auto lease aangaat. Daarnaast zijn er verschillende soorten flex leases. Zo kun je kiezen voor een operationele lease, waarbij alle onderhoudskosten en eventuele schades voor rekening van de leasemaatschappij komen. Dit kan handig zijn als je niet veel tijd hebt om je auto te onderhouden of als je bang bent dat er iets mis gaat met de auto. Je hoeft dan ook geen boete te betalen als de auto terugkomt met krassen of deukjes. Een andere optie is een financial lease, waarbij je na afloop van het contract de auto koopt of verkoopt door hem te laten taxeren. Dit is fiscaal a

De nadelen van een flexlease

De nadelen van een flexlease:

1. Je hebt geen zekerheid over je maandlasten. Dit kan per maand verschillen, afhankelijk van de prijs van de brandstof en het aantal kilometers dat je rijdt.

2. Je bent verplicht om een bepaald aantal kilometers per jaar te rijden, anders kun je hoge boetes krijgen. Dit is voor mensen die niet regelmatig of veel autorijden vaak een probleem.

3. Als je de auto vroegtijdig wilt inleveren, moet je vaak nog wel een aantal maanden aan leasebetalingen doen.

Bron: rebellease.nl